maanantai 3. syyskuuta 2012

Astetta terveellisemmät sämpylät

Tein tänään ihania ja herkullisia sämpylöitä... rukiisia sellaisia höystettynä auringonkukan- ja kurpitsansiemenillä. Mua välillä harmittaa se, että aina ajatellaan leipomisen olevan jotenkin epäterveelliistä ja mulla olisikin suuri haave muuttaa tätä ajattelutapaa... ei ehkä maailman eikä edes maanlaajuuisesti, mutta jos edes muutama ihminen voisi ajatella toisin niin olisin jo onnellinen!


Tarkkaa ohjetta en osaa sanoa, kun heittelin aineita sekaan sillä tavalla "musta  tuntuu, että toi olis nyt hyvää"-periaatteella... Mutta siis veteen liotin ruishiutaleita ja jauhona käytin sämpyläjauhoja... tilkka leipäsiirappia ja aivan ripaus suolaa... sekä sitten noita siemeniä. Kohottelin skä taikinana, että sämpylöinä. Ennen sämpylänä kohottamista kastoin pallerot vedessä ja kurpitsansiemenissä... Paistoin uunissa 225asteessa noin 15minuuttia. Lapsetkin tykkäs tosi paljon.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti